Tech

IJsselland Ziekenhuis monitort hartpatiënt op afstand

Een groep patiënten van het IJsselland Ziekenhuis met chronisch hartfalen wordt sinds kort op afstand in de gaten gehouden. De patiënt voert zelf regelmatig controles uit. Dat moet het ziekenhuis beter in staat stellen om de gezondheid van de patiënt te monitoren. Voor de patiënt betekent het minder bezoekjes aan het ziekenhuis.

Het IJsselland Ziekenhuis werkt hierbij met software en apparatuur van Philips VitalHealth. Vanaf deze maand kunnen patiënten met hartfalen thuis hun bloeddruk meten en zich wegen. Verpleegkundigen kunnen de resultaten op afstand monitoren. Als de patiënt afwijkende waarden laat zien, wordt de verpleegkundige daar direct op geattendeerd door de software en kan er actie worden ondernomen. Daarnaast krijgen patiënten informatie over hun ziekte aangeboden en begeleiding bij het aanpassen van hun leefstijl.

Het IJsselland Ziekenhuis zal op termijn enkele honderden patiënten met hartfalen op deze manier gaan begeleiden, zo laat de organisatie weten.  De komende maanden breidt het ziekenhuis zijn aanbod voor zorg op afstand verder uit. Dit jaar start het ziekenhuis met het monitoren van patiënten met COPD via dezelfde Philips-oplossing.


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top