ACTUEEL

Tbs-kliniek berispt om charteren patiënten

  • Onbekend
  • 9 april 2010
  • 2750 keer gelezen
  • 0 reacties

De tbs-kliniek Van der Hoeven in Utrecht mag vanaf mei geen patiënten meer inzetten als ‘hulpje’. Volgens het AD moesten tbs’ers medepatiënten tegen de grond werken bij incidenten, hen afvoeren naar isoleercellen en hen vasthouden als ze werden platgespoten. Het ministerie van Justitie heeft ingegrepen.

Fysiek ingrijpen

Een woordvoerder van het ministerie stelt dat fysiek ingrijpen door patiënten niet is toegestaan, omdat het ‘vragen is om ongelukken’.  In het AD verklaren ex-patiënten dat ze jarenlang hebben bijgesprongen bij incidenten. Weigeren was geen optie, dan zouden ze zelf aangepakt worden.

Intern onderzoek

Eén van de ex-patiënten zegt dat hij een medepatiënt die zichzelf had opgehangen, moest losmaken. De Van der Hoeven Kliniek heeft een intern onderzoek ingesteld. In november vorig jaar heeft het ministerie de kliniek ook al eens op de vingers getikt voor een soortgelijk incident.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top