HRM

Rotterdam gaat topsalarissen in zorgsector aanpakken

De gemeente Rotterdam heeft een motie aangenomen waarmee topsalarissen in de zorgsector worden aangepakt. Het is hiermee mogelijk om organisaties waarin managers of bestuurders te hoge salarissen ontvangen te korten op hun subsidie.

De motie is ingediend door Leefbaar Rotterdam. Leefbaar Rotterdam-raadslid Michel van Elck maakte zich in 2014 al hard voor het aanpakken van topsalarissen. Niet het salaris van de bestuurder, maar de zorg moet top zijn, zei hij toen.
 
De partij stelde in 2014 ook al voor om een waarschuwingsregister in te voeren en de salarissen van bestuurders op de website worden geplaatst geplaatst waar Rotterdammers straks hun zorgaanbieder uitkiezen. 
 
Onder 'te hoge salarissen' worden de salarissen verstaan van bestuurders en managers die meer verdienen dan wat in de Wet normering topinkomens is vastgelegd. 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Arne van Oranje

19 oktober 2019

De meeste bestuurders en managers waar ze het hier over hebben voldoen op papier aan de WNT norm.
Als ze een zwartboek willen gaan maken moeten ze vermeldingen zeer goed onderbouwen, anders voorzie ik vele aanklachten van smaad hun kant op komen.

Jan Bijl

21 oktober 2019

Rotterdam denkt 'boven' de wet te staan en stelt haar eigen 'wetten'...
Immers ook al heb je een goedkeurende accountantsverklaring bij de WNT opgave, dan nog stelt Rotterdam dat je niet voldoet aan 'hun' norm omdat Rotterdam het zgn. overgangsrecht niet toepast.

Philip Pieterse

21 oktober 2019

Hoewel ik niet geloof dat de exorbitante kosten van de gezondheidszorg te vinden zijn in sommige dito salarissen, maak ik u er wel even op attent dat in 2007 het LUMC een medebestuurder, Morris Tabaksblat, op dit fenomeen losliet. Deze "Wij van WC-Eend" aanpak leverde amper wat op. Ja, een enkele bestuurder volgde de Balkenende norm, maar een andere, Aartsen van het UMCG, toucheerde tot enkele jaren geleden nog 3,5 ton jaarlijks.
Nee, ik zie meer in het zeer stevig vervolgen van de oplichters in de zorg aangezien er tussen de 3 en 7 miljard jaarlijks verdwijnt vanwege malafide zorg constructies, onterecht verkregen subsidies en wegsluizen van verdiensten naar het buitenland. Ja, ik zie als ic-verpleegkundige dat de zorg veel goedkoper en beter georganiseerder kan. Moeten wij wel eerst de zorgverzekeraars eruit werken.

Top