ACTUEEL

Ouderenorganisatie Wilgaerden en LeekerweideGroep willen fuseren

Ouderenorganisatie Wilgaerden en LeekerweideGroep (gehandicaptenzorg) in Noord-Holland willen fuseren.

Beide instellingen hebben het fusieplan voorgelegd aan de ACM (Autoriteit Consument & Markt). In een verklaring zeggen ze dat met de fusie "nieuwe en ruimere mogelijkheden ontstaan om zorg en ondersteuning verder op maat vorm te geven en zorgvernieuwende projecten te initiëren". De nieuwe organisatie verleent zorg aan ongeveer 3200 cliënten en heeft rond 2500 medewerkers.

Woonbegeleiding

LeekerweideGroep geeft zorg, ondersteuning en behandeling aan mensen met een beperking, maar ook ondersteuning, hulp, coaching of behandeling. De organisatie is in het noordelijk deel van Noord-Holland actief en heeft locaties in onder meer Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Wilgaerden is in dezelfde regio actief met thuiszorg en heeft woonzorgcentra in onder andere Enkhuizen, Hoorn en Blokker.

Ongewijzigd

De zorg en ondersteuning aan ouderen, mensen met een beperking en mensen in een kwetsbare positie blijft ongewijzigd en apart van elkaar vormgegeven, laten Wilgaerden en LeekerweideGroep weten. De fusie betreft vooral het ineen schuiven van de bestuurlijke en ondersteunende lagen in de organisaties.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top