ACTUEEL

Noorderbreedte wil Tjongerschans overnemen

Zorggroep Noorderbreedte wil ziekenhuis De Tjongerschans overnemen. De instellingen hebben hun voornemen tot fusie eind april gemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Jaaromzet

Door een eventueel samengaan van Zorggroep Noorderbreedte en De Tjongerschans ontstaat een zorgorganisatie met een jaaromzet van circa 300 miljoen euro. Met een jaaromzet van 227 miljoen euro is Zorggroep Noorderbreedte de grotere partner in de samenwerking.

Activiteiten

Onder Zorggroep Noorderbreedte vallen ondermeer het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en het ziekenhuis in Harlingen. De Zorggroep is daarnaast op verschillende plekken in de provincie Friesland actief op het gebied van intra- en extramurale AWBZ-zorg. De Tjongerschans is als ziekenhuis actief in Heerenveen.

Geen verrassing

De fusieplannen komen niet als een verrassing. Het MCL en De Tjongerschans werkten al nauw samen op het gebied van inkoop. In november 2009 werden de inkooporganisaties van beide ziekenhuizen samen gevoegd. De bestuurders gaven bij die gelegenheid al aan deze integratie te zien als een belangrijke stap in een verdergaande samenwerking De Tjongerschans en het MCL.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

9 mei 2010

Door een overname van Tjongerschans door Zorggroep Noorderbreedte wordt Tjongerschans op den duur een buitenpoli van Leeuwarden.Is dat wat de RvT en de medisch specialisten willen?Sneek en Drachten lachen in hun vuistje.

Ongerustheid

9 mei 2010

In het artikel staat: "De instellingen hebben hun voornemen tot fusie eind april gemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)."Wie hebben dat gedaan vanuit de Tjongerschans, nu de bestuurder niet in charge was? Wellicht de RvT. Maar hebben zij deze bevoegdheid? Of is het de interim-bestuurder met de eigen belangen van enkele specialismen/ maatschappen?Maar hoe staan de andere vakgroepen daarin met hun samenwerkingen 'langs de A7'?

Zij behoeven zich niet ongerust te maken want de RvT heeft het beste met hen voor, toch...........Hoe gaan de medische staf, OR en CR reageren wanneer er een adviesronde wordt gehouden?Laten Tjongerschans zich nu toch door Wander B. inlijven terwijl Ruud B. in het 'verdomhoekje' zit. Snelheid is geboden want Wander B. samen met Ruud B., dat wilde de eerste waarschijnlijk niet.Maar heren medici, maakt u zich niet ongerust. De RvT zorgt goed voor u.

Top