ACTUEEL

Gruwelvondst in Limburgse ggz-kliniek niet bewezen

Er zijn geen aanwijzingen dat in een kelder van een voormalige psychiatrische inrichting in Venray jarenlang lichaamsdelen en andere menselijke resten hebben gelegen. Dat concluderen het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond en de GGZ Noord- en Midden-Limburg elk na eigen onderzoek.

Wroeging

Woordvoerders van beide instanties bevestigden maandag berichtgeving hierover in de Limburgse kranten. Een man, die vier jaar geleden het voormalige mortuarium leeg moest ruimen, zei daar onder meer emmers met afgehakte ledematen, hersenen, afgeknipte tenen en andere organen te hebben gevonden. Vier jaar na de schoonmaakoperatie deed hij begin dit jaar naar eigen zeggen uit wroeging aangifte bij de politie, waarna het OM alle betrokkenen hoorde. “We hebben niks kunnen vinden wat op strafbare feiten wijst”, zei de woordvoerder van het OM maandag.

Obducties

Ook de GGZ Noord- en Midden-Limburg beschouwt de zaak als afgedaan, aldus een woordvoerder. In het vroegere mortuarium, dat sinds een verbouwing deel uitmaakt van het hoofdkantoor van GGZ Noord- en Midden-Limburg, vonden tot midden jaren negentig obducties plaats voor wetenschappelijk onderzoek. Daarbij werden lichaamsdelen op sterk water gezet. Volgens het OM zijn die conform de regels opgeruimd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top