ACTUEEL

Nationaal Hitteplan treedt in werking

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt voor het hete zomerweer. Omdat het KNMI verwacht dat de middagtemperatuur minstens vier dagen achtereen boven de 27 graden komt, treedt het Nationaal Hitteplan in werking.

Advies GGD

Dat betekent dat de GGD'en mensen adviseren hoe zij de hitte het beste het hoofd kunnen bieden. Zo krijgen zij het advies minstens twee liter water per dag te drinken en alcoholische dranken te laten staan. Verder is het raadzaam fysieke inspanning op de heetste uren van de dag te vermijden.

Wie zich buitenshuis begeeft, doet er goed aan de schaduw op te zoeken en lichte kleding te dragen. Om het huis koel te houden is het verstandig overdag de ramen dicht te houden en ze 's avonds, als het buiten koeler is, open te zetten. Af en toe een verkoelende douche of natte handdoek kan volgens de gezondheidsexperts evenmin kwaad.

Ouderen en chronisch zieken

Tot slot vraagt het RIVM aandacht voor zwakkere groepen in de samenleving. Vooral ouderen en chronisch zieken hebben vaak last van de hitte en kunnen wel wat extra hulp gebruiken, aldus de zegsman. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top