ACTUEEL

Chauffeur vergeet gehandicapt meisje in bus

Een buschauffeur van Connexxion heeft een verstandelijk gehandicapt meisje bijna een halve dag in een afgesloten bus laten zitten. De vervoersmaatschappij heeft de man op staande voet ontslagen. “De chauffeur werkte al twaalf jaar bij ons en had een goede staat van dienst, maar deze nalatigheid nemen we hoog op”, aldus een woordvoerder van Connexxion donderdag.

Vergeten

De chauffeur moest het 16-jarige meisje woensdagochtend van huis naar school vervoeren in een taxibusje. De man voelde zich tijdens de rit niet zo lekker en besloot naar huis te rijden. Hij parkeerde het busje voor de deur. Binnen nam hij een pilletje en ging op de bank liggen. Volgens de woordvoerder van Connexxion was de chauffeur het meisje helemaal vergeten.

Vervoer naar school

Eind van de ochtend realiseerde de man zich plotseling dat er nog een passagier in het busje zat. Hij heeft het meisje vervolgens direct naar de school voor zeer moeilijk lerende kinderen gebracht. Volgens de woordvoerder van Connexxion heeft de school 's ochtends niet gereageerd op het niet verschijnen van de leerlinge.

De busmaatschappij heeft zowel met de school als met de ouders van het meisje contact gehad. Met de leerlinge gaat het redelijk tot goed, aldus de woordvoeder.

Maatwerk in vervoer

In november 2009 pleitte de Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer voor meer maatwerk in het vervoer van gehandicapte kinderen. Uit zijn onderzoek bleek dat er weinig aandacht is voor de specifieke eisen aan het vervoer per kind. Hierdoor ontstaan problemen en onveilige situaties. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

5 juli 2010

het trieste deel van dit verhaal is dat niemand zich zorgen lijkt te maken over de toestand van de chauffeur. ik weet van enkelen van hen hoe dankbaar, maar ook hoe moeilijk en slopend hun werk soms kan zijn. een passagier vergeten mag natuurlijk niet. maar als deze chauffeur werkelijk ziek (geworden) was tijdens zijn werk lijkt het mij niet redelijk hem te ontslaan. als hij ziek was mag dat overigens m.i. ook niet zondermeer.

ernstig is natuurlijk ook dat de school van het meisje haar afwezigheid kennelijk niet geconstateerd heeft. is ook daar in dit verhaal ontslag op zijn plaats?

Top