ACTUEEL

Senaat zet geen rem op vrijwillige aansluiting op EPD

Er komt geen rem op vrijwillige aansluiting van zorgverleners op het landelijk elektronisch patiëntendossier (EPD). De Eerste Kamer onderneemt niks tegen uitbreiding van het aantal zorgverleners dat zich op het EPD wil aansluiten. Dat bleek dinsdag 6 juli 2010 tijdens de stemming in de Senaat over een aantal ingediende moties.

Aansluiting op EPD

Een substantiële groep van huisartsen, apotheken en ziekenhuizen is al aangesloten op de infrastructuur en steeds meer zorgaanbieders sluiten zich aan.

Landelijke infrastructuur

Demissionair minister Klink van VWS heeft de Senaat toegezegd dat de landelijke infrastructuur voorlopig alleen beschikbaar zal zijn voor de uitwisseling van elektronische medicatiegegevens (emd) en e-huisartswaarneemgegevens (ewd) voor de huisarts.

Stimuleringsregeling stopgezet

De uitwisseling van meer gegevens zoals e-spoed en e-lab is pas aan de orde nadat de Eerste Kamer het wetsvoorstel dat de verplichte aansluiting van zorgverleners regelt heeft aangenomen. Verder wordt de aanvraagtermijn voor de stimuleringsregeling voor aansluitingen niet verlengd. Zorgverleners konden tot 1 juli aansluitsubsidie aanvragen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top