ACTUEEL

NVZ trekt rekensom Klink in twijfel via WOB-procedure

De NVZ vereniging van ziekenhuizen is een WOB-procedure (Wet Openbaarheid van Bestuur) begonnen tegen het ministerie van VWS. De vereniging wil inzicht in de gegevens die demissionair minister Ab Klink van VWS hebben doen bewegen tot een korting van 549 miljoen euro in 2011.

Overschrijding

De ziekenhuizen zouden in 2009 het budgettair kader met 549 miljoen euro hebben overschreden. De NVZ herkent zich niet in de cijfers van de minister. De vereniging stelt dat een deugdelijke analyse en onderbouwing van de cijfers ontbreekt.

Rol zorgverzekeraars

Daarnaast laat de NVZ in een persbericht weten dat zij vindt dat de minister de verantwoordelijkheid te gemakkelijk bij de ziekenhuizen legt en voorbijgaat aan de rol van de zorgverzekeraars.  Volgens de vereniging ligt de verantwoordelijkheid voor een overschrijding bij de zorgverzekeraars. VWS zou verzekeraars daarom moeten aanspreken op hun inkoopverantwoordelijkheid. Een logisch uitvloeisel van het nieuwe zorgstelsel, meent de NVZ.

Extra korting

Een extra korting van 549 miljoen euro betekent een totale korting van 699 miljoen euro voor de ziekenhuizen in 2011. Dat is ongeveer vijf procent van de totale ziekenhuisomzet.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top