ACTUEEL

Bartiméus verbaasd over gekrenkte vakbond

Bartiméus, een landelijke dienstverlener voor blinden en slechtzienden, heeft geen sociaal plan opgesteld zoals vakbond ABVAKABO FNV beweert. De organisatie is verbaasd over de kritiek van de vakbond. Dat meldt Nieuwsblad De Kaap.

Sociaal beleidskader

Bartiméus zou de vakbond buiten de besluitvorming rondom het sociaal plan hebben gehouden. Woordvoerster Paulien Vreman zegt dat Bartiméus geen sociaal plan, maar een sociaal beleidskader voor de medewerkers heeft vastgesteld. Er wacht namelijk een forse reorganisatie, maar daarbij vallen geen ontslagen. Het gaat om een kwaliteitsslag, niet om een afslanking. Vreman zegt in Nieuwsblad De Kaap dat er een werkgarantie en een salarisgarantie is en dat een sociaal plan niet aan de orde is.

Reorganisatie

Bartiméus reorganiseert om kleinschaliger te kunnen werken. Vrijwel alle gebouwen worden vervangen door twee-onder-één-kapwoningen. Per woning vinden vier tot zes cliënten een onderkomen. De vakbond is betrokken bij de reorganisatie, vertelt Vreman. In het najaar vindt een nieuwe overlegronde plaats.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top