ACTUEEL

Klink weigert inzage in inspectierapport Jansen Steur

De Twentsche Courant Tubantia, RTV Oost en RTL krijgen geen inzage in het inspectierapport over de affaire omtrent de neuroloog Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente. Minister Klink van VWS blijft weigeren mee te werken, meldt RTV Oost.

Inspectie-optreden

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft haar eigen rol in de affaire onderzocht. Zij zegt geen grote fouten te hebben gemaakt. Omdat de media dat willen toetsen, hebben zij inzage in het rapport gevraagd.

Strafzaak

Jansen Steur wordt ervan verdacht dat hij patiënten ten onrechte ongeneeslijk ziek heeft verklaard. Hij bleek bovendien verslaafd aan medicijnen en vervalste daarvoor recepten. Vijfentwintig gedupeerden hebben inmiddels een schadevergoeding gekregen. Daarnaast bereidt het Openbaar Ministerie een strafzaak voor. De neuroloog wordt mogelijk vervolgt voor mishandeling en valsheid in geschriften, vanwege het receptpapier dat hij van collega's stal, om vervolgens voor zichzelf grote hoeveelheden kalmerende middelen uit te schrijven.

Voorbereiding

Er is voorlopig nog geen datum gepland voor het proces. Het OM heeft nog tijd nodig om de handelingen van de neuroloog door deskundigen te laten beoordelen, meldt Twentse Courant Tubantia.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top