ACTUEEL

Vakbonden in actie tegen Alliance Healthcare

De vakbonden zijn ontevreden over het cao-eindbod van medicijnengroothandel Alliance Healthcare. Ze bereiden acties voor en de onderhandelingen zijn gepauzeerd. Dat meldt Logistiek.nl.

Cao-bod

Alliance Healthcare wil de seniorenregeling aanpassen en de toelagen chauffeurs, expeditie- en magazijnmedewerkers inperken. Er geldt nu een seniorenregeling voor werknemers vanaf 55 jaar, maar de groothandel wil de grens nu op 60 jaar leggen. Deze mensen mogen vrijwillig minder gaan werken waarbij Alliance die tijd gedeeltelijk compenseert. Alliance wil de compensatie echter ook verminderen en dat is wat de vakbonden betreft onacceptabel.

Loonsverhoging

Alliance biedt de apotheken een loonsverhoging van 0,75 procent en het groothandelpersoneel 1 procent. Vakbond CNV eist echter 1,25 procent, weet Logistiek.nl. Dit percentage komt overeen met de afspraken met concurrenten Mediq en Brocacef.

Actiebijeenkomsten

De vakbondsleden beslissen tijdens actiebijeenkomsten op 2 en 8 september over het bod van Alliance Healthcare. Lees meer achtergrond bij Logistiek.nl.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Moedig Leiderschap’ kunt u met uw LinkedIn-profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen.  Zorgprofessionals kunnen online met elkaar van gedachten wisselen over leiderschap in de zorg. Meld u aan bij de community 'Moedig Leiderschap'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top