ACTUEEL

Derde baby overleden in ziekenhuis Mainz

In het academisch ziekenhuis van Mainz in Duitsland is maandagavond een derde baby gestorven na toediening afgelopen weekend van een met enterobacteriën vervuild infuus. Dat heeft ziekenhuisdirecteur Norbert Pfeiffer dinsdag laten weten.

Elf baby’s

In totaal elf baby's hebben de besmette stof gekregen. Het derde slachtoffertje was een van de vijf zuigelingen die in kritieke toestand verkeerden. "We vreesden het ergste voor deze baby, die extreem vroeg geboren was", aldus Pfeiffer. De baby was al na 24 weken ter wereld gekomen. Twee andere baby’s zijn in het weekend al omgekomen.

Onderzoek OM

Het Openbaar Ministerie in Mainz onderzoekt de dood van de baby's. Justitie gaat na of medewerkers van het ziekenhuis zich schuldig hebben gemaakt aan dood door schuld en het toebrengen van lichamelijk letsel. Of de baby's zijn overleden door het vervuilde infuus is nog niet zeker. (ANP)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Moedig Leiderschap’ kunt u met uw LinkedIn-profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen.  Zorgprofessionals kunnen online met elkaar van gedachten wisselen over leiderschap in de zorg. Meld u aan bij de community 'Moedig Leiderschap'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top