ACTUEEL

Zaak verdunning sondevoeding aangehouden

De strafzaak tegen de 33-jarige moeder uit Slagharen die verdacht wordt van ernstige mishandeling van haar kind door sondevoeding in een ziekenhuis te verdunnen is donderdag in de rechtbank Zwolle voor onbepaalde tijd aangehouden.

Persoonsonderzoek

De rechtbank wil dat er een persoonsonderzoek naar de verdachte wordt gedaan. Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) ontdekte in de zomer van 2008 dat de sondevoeding van de ernstig ondervoede baby Lani sterk verdund was. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat moeder Janna L. dit gedaan heeft. De rechtbank wil dat de gegevens uit het laboratoriumonderzoek naar de voeding ook aan het dossier worden toegevoegd.

Beroepsgeheim terzijde

Lani bleek al na de geboorte in februari 2008 erg weinig te groeien. Na herhaalde opnames in het ziekenhuis in Hardenberg en het UMCG kwam ze op de Intensive Care in Groningen terecht. De medici die zich over het kind ontfermden, zijn donderdag in de rechtszaal gehoord. Een beroep op hun medisch beroepsgeheim werd door de rechtbank terzijde geschoven omdat de waarheidsvinding in deze zaak voorrang had.

Voedingsstoornis

In het ziekenhuis in Groningen bestond al langer het vermoeden dat de moeder de veroorzaker was van de voedingsstoornis. Ze werd gezien terwijl ze met flesjes sondevoeding in de weer was. De moeder zei dat ze zelf het flesje met goede bedoelingen verving, omdat het al te lang op de kamer had gestaan. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top