ACTUEEL

Gehandicaptenzorg Noord-Nederland bundelt krachten

Talant, Meriant, Driever’s Dale, BaanPlus en Zorgkompas hebben onder de naam  Zorggroep Alliade de krachten gebundeld. De vijf noordelijke zorgorganisaties werkten al langer met elkaar samen, maar maken deze samenwerking nu concreet met een eigen naam.

Zelfstandigheid

De nieuwe naam is een samenvoeging van de woorden alliantie en allidade. Waar het eerste een bondgenootschap is, is een allidade volgens het persbericht een instrument uit de scheepvaart. Met de ster in het beeldmerk willen de initiatiefnemers duidelijk maken dat  Alliade kwaliteit toevoegt aan haar zorgpartners. Voor de cliënten en de meeste medewerkers van de organisaties verandert de nieuwe naam weinig. De vijf zorgorganisaties blijven zelfstandig en onder hun eigen naam werken.

Verscheidenheid

De uitgangspunten van Zorggroep Alliade zijn verscheidenheid en vermaatschappelijking. Dit betekent dat Alliade rekening wil houden met ieders anders zijn bij het zoeken naar een passende plek in de samenleving. Ook wil Alliade de verbeteren en vernieuwen, ondermeer door te investeren in kennis en deskundigheid en het ontwikkelen van nieuwe zorgvormen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top