ACTUEEL

Dr. Donorspel moet mensen bewust maken

Dr. Donor moet mensen deze week bewust maken van de noodzaak van orgaan- en weefseldonoren. Tijdens de Nationale Donorweek, die maandag is begonnen, maakt de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) mensen duidelijk waarom zij nodig zijn als donor.

De stichting doet dat onder meer met Dr. Donor the Game. Deze is vooral bedoeld voor jongeren. De NTS is deze week op verschillende plekken in het land om mensen over te halen zich te laten registreren. Velen hebben nog geen beslissing genomen over wel of geen donor worden. Een actie dit voorjaar via Hyves heeft 25.000 nieuwe donoren opgeleverd. Er zijn er echter nog veel meer nodig.

Donorkaravaan

De donorkaravaan begint maandag in Utrecht en rijdt daarna onder andere naar Venray en Amsterdam met de vraag ‘Ben jij al donor’. In de zogeheten Donortruck kunnen voorbijgangers vragen stellen aan medische professionals en aan mensen die een transplantatie hebben ondergaan. Tijdens de donorweek laten bekende Nederlanders in tv-spotjes weten of ze al donor zijn. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top