ACTUEEL

Gelderse ggz zet fusie op een laag pitje

De voltooiing van de fusie tussen GGZ Nijmegen, tbs-kliniek de Pompestichting, het angststoornissencentrum Overwaal in Lent en De Gelderse Roos in Wolfheze  is vanwege aanhoudende onrust onder het personeel uitgesteld. Dat meldt De Gelderlander.

Machtsovername

Een flink deel van de 3500 medewerkers vreest voor zijn baan,
  de kwaliteit van zorg en gedwongen verhuizingen. Wat volgens De Gelderlander ook meespeelt is gevoel dat de fusie een “Arnhemse machtsovername”  is.  Dit gevoel zou met name bij de Pompestichting in Nijmegen leven. Na het vertrek van directeur Jos Poelmann bestaan de raden van bestuur en toezicht van moederbedrijf Pro Persona vrijwel geheel uit bestuurders van de Gelderse Roos.

Meer ruimte

Deze week heeft de raad van bestuur van fusieorgaan Pro Persona aan het personeel van de vier organisaties laten weten dat er een pas op de plaats wordt gemaakt. “Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens om meer tijd en ruimte te nemen om met cliëntenraden, medezeggenschap en medewerkers te spreken over de fusie en de consequenties daarvan”, aldus een bericht op intranet van de zorginstellingen waaruit De Gelderlander citeert. “In Nijmegen is er duidelijk meer emotie rondom de fusie en daar houden we dus ook heel duidelijk rekening mee", licht een woordvoerster van de raad van bestuur tegenover de krant toe. "Het is zeker niet zo dat er een ramkoers wordt gevaren."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top