ACTUEEL

MCA wil leidende rol in Noord-Holland

Het nieuwe Medisch Centrum Alkmaar (MCA) moet “hét topklinische interventiecentrum worden van heel Noord-Holland”. Dit zegt bestuursvoorzitter Harry Luik in het Noord-Hollands Dagblad.

‘Grote vriend’

Om die leidende rol waar te maken gaat eerst de zogenoemde ‘hotfloor’ naar de nieuwe locatie. Dit zijn de operatiekamers, de afdelingen spoedeisende hulp, intensive en medium care, het hart- longcentrum, verloskunde en de bij deze afdelingen horende verpleegafdelingen. Deze kern van het ziekenhuis moet in de ogen van het MCA uitgroeien tot een bovenregionaal topklinisch interventiecentrum, voor medische topzorg voor de hele provincie. Met omliggende ziekenhuizen in ondermeer Hoorn, Purmerend, Zaanstad en Beverwijk wil het MCA als “grote vriend” samenwerken.

Ingewikkelde ingreep

Daarnaast denkt Luik aan nauwere samenwerking met het Gemini Ziekenhuis in Den Helder, waar het MCA  juridisch mee is gefuseerd. Als voorbeeld geeft hij het verwijderen van een blaas bij een inwoner in Den Helder. “Dat is een ingewikkelde ingreep. Onze bedoeling is dat die patiënt hier wordt geopereerd door zijn eigen Helderse chirurg, die daarbij wordt geholpen door onze specialisten. Na twee, drie dagen kan die patiënt dan weer terug naar Den Helder om daar verder te herstellen.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top