ACTUEEL

Catharina eist beoordeling hartoperaties op

Het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven probeert via de rechter inzicht te krijgen in de beoordeling van zijn hartklepoperaties via een katheter door het ministerie van Volksgezondheid. Via een kort geding eist het ziekenhuis alle documenten op die ten grondslag lagen aan intrekking van de vergunning door het ministerie.

Uitverkoren ziekenhuizen

Ziekenhuizen ruziën al sinds de zomer met het ministerie over de hartklepoperaties. In juli selecteerde toenmalig minister Ab Klink vijf ziekenhuizen die de moeilijke operatie mogen uitvoeren op basis van een meting van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Onder meer op basis van ervaring staken de vijf uitverkoren ziekenhuizen duidelijk uit boven de rest, werd gezegd.

Rechter

 Vijf ziekenhuizen die buiten de boot vielen (waaronder het Catharina) stapten met succes naar de rechter, die bepaalde dat ze de operaties voorlopig nog mogen blijven uitvoeren.

Transparanht

 Het Catharina Ziekenhuis wil weten hoe transparant het selectieproces is geweest en doet een beroep op de Wet openbaarheid bestuur, legde een woordvoerder dinsdag uit. Het ministerie ging tot dusver niet in op verzoeken om de informatie. Voor zover bekend is het Catharina het eerste ziekenhuis dat naar de rechter stapt om de hand op de beoordeling te kunnen leggen. Het Het kort geding dient op 16 november bij de rechtbank in Den Bosch. (bron: ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top