ACTUEEL

Dikke patiënt luistert beter naar dikke dokter

Patiënten die dezelfde ongezonde leefstijl hadden als hun dokter, zeggen vaker zijn advies op te zullen volgen dan patiënten die niet die ongezonde leefstijl hebben.

Goede voorbeeld

Dit blijkt uit onderzoek van het NIVEL. De ondervraagden vinden het heel belangrijk dat dokters het goede voorbeeld geven. Ongeveer tweederde zou wel het advies opvolgen van een dokter die zelf niet het goede voorbeeld geeft. Een dokter die rookt, drinkt of overgewicht heeft, wordt meer vertrouwd door ondervraagden die zelf roken, drinken of te zwaar zijn dan door ondervraagden die dat niet doen of hebben. Hetzelfde geldt voor het opvolgen van advies van een dokter. Ondervraagden die zelf drinken of te zwaar zijn, zeggen vaker dat zij het advies op zouden volgen van een dokter die zelf drinkt of overgewicht heeft, dan ondervraagden die niet drinken of overgewicht hebben. 

Roken

Uit het onderzoek blijkt geen significant verschil tussen rokende en niet rokende respondenten met betrekking tot het opvolgen van advies van een rokende dokter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top