ACTUEEL

Jeugdzorg overweegt vervolgacties om extra geld

Jeugdzorg Nederland beraadt zich op vervolgacties, als de regering geen extra geld wil investeren in de jeugdbescherming. Dat heeft een woordvoerster van Jeugdzorg Nederland maandag gezegd na afloop van een landelijke manifestatie in Amersfoort.

30 miljoen extra nodig

Ruim duizend mensen hebben daar gepleit voor extra geld voor de begeleiding van kinderen die onder toezicht staan van de staat. De bijeenkomst werd georganiseerd door Jeugdzorg Nederland, de belangenvereniging Medewerkers Bureaus Jeugdzorg en de vakbond Abvakabo FNV.

De Tweede Kamer praat donderdag over de hoogte van het budget voor de jeugdreclassering en jeugdbescherming. Volgens Jan-Dirk Sprokkereef, vicevoorzitter van Jeugdzorg Nederland, is er 30 miljoen euro extra nodig. Anders ontstaan er weer wachtlijsten en zullen de kinderen de dupe zijn, vreest hij. Hij vindt de economische crisis geen reden om extra investeringen uit te stellen. "Ook dan moeten wij kwetsbare kinderen beschermen.'

Begeleiding

De kinderen die door de rechter onder toezicht zijn gesteld, worden begeleid door gezinsvoogden. De laatste jaren heeft de overheid veel geïnvesteerd in verlaging van de werkdruk van deze gezinsvoogden. Ze kregen minder kinderen toegewezen en konden modernere werkmethoden toepassen. Rapporten hebben uitgewezen dat de kwaliteit van de zorg sindsdien is verbeterd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top