Vastgoed

Herontwikkeling van vastgoed in de zorg winstgevend

Herontwikkeling van vastgoed in de zorg winstgevend

Herontwikkeling en herbestemming van vastgoed in de zorg levert winst op voor cliënten, zorgaanbieders en de wijdere omgeving. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en Architectuur Lokaal. De voordelen komen tot uiting in kostenbesparingen, betere aansluiting bij de vraag, kwaliteit, duurzaamheid, diversiteit en/of draagvlak.

Bouwprojecten zorg

De uitkomsten van het onderzoek zijn relevant voor zorgaanbieders en vastgoedpartijen, omdat zij door nieuwe regelgeving en de huidige economische malaise steeds meer moeite hebben om nieuwbouwprojecten in de zorg te realiseren.

Projectbeschrijvingen

Het onderzoeksrapport bevat tien projectbeschrijvingen van herontwikkeling van vastgoed voor de ouderen- en gehandicaptenzorg. Bestaande panden bieden soms onverwachte extra's in de vorm van extra ruimte en verdiepingshoogte. Zo laat het rapport zien dat de modernisering van het verzorgingshuis De Hoven in Lelystad tot ruimere woonvormen heeft geleid dan bij nieuwbouw mogelijk zou zijn. En bij de opwaardering van het seniorencomplex Odapark in Sittard zijn meer verhuureenheden behouden dan bij nieuwbouw het geval zou zijn. Verder blijken zorgaanbieders in de concurrentie om locaties met herbestemmingsplannen soms sterker te staan dan commerciële partijen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

mToYCbHJRVqYHeRokj

28 februari 2011

aJrIWp <a href="http://leymflabutyo.com/">leymflabutyo</a>, [url=http://snjpcatoskfs.com/]snjpcatoskfs[/url], [link=http://lwujkfqwcqtg.com/]lwujkfqwcqtg[/link], http://hardnglcvuhg.com/

Top