ACTUEEL

Viva vraagt ontslag aan voor 650 thuishulpen

Viva vraagt ontslag aan voor 650 thuishulpen

Viva Zorggroep gaat het collectief ontslag aanvragen voor alle 650 thuishulpen A. Wethouder Odd Wagner van de gemeente Heemskerk heeft dit woensdagavond meegedeeld aan de gemeenteraad.

Vooraankondiging

 Dit meldt het Haarlems Dagblad donderdag. Het gaat om een vooraankondiging. De ondernemingsraad moet er nog over adviseren. De medewerkers van het cluster Huishoudelijke hulp zouden volgende week worden geïnformeerd en zijn dus nog niet op de hoogte.

Boete

Viva kwam in de problemen doordat de organisatie om werk te krijgen voor twee miljoen onder de kostprijs heeft geoffreerd. Tevens hangt Viva nog een boete van vier miljoen boven het hoofd van de Mededingingsautoriteit.


Dienstverlening

Wagner, en met hem de raadsleden, hebben geschokt gereageerd op de brief. De wethouder wil, samen met andere aanbieders van thuishulp, alles in het werk stellen dat de cliënten niet tussen wal en schip vallen. De dienstverlening moet doorgaan. Met dezelfde kwaliteitseisen, zei hij er bij. Voor het personeel kan hij niets doen.

Zakelijk conflict

Abvakabo FNV dringt aan op een snelle oplossing in het conflict tussen de Viva Zorggroep en de gemeenten waar de Viva Zorggroep thuiszorg aanbiedt. Volgens de bond wordt met de aankondiging van de zorggroep om collectief ontslag aan te vragen voor 650 medewerkers, een zakelijk conflict uitgevochten over de ruggen van het personeel en de zorgbehoevenden.

Onhoudbaar

Tijdens een zitting van de commissie samenleving van de gemeente Haarlem zal Abvakabo FNV-bestuurder Wim van der Hoorn vanavond trachten escalatie te voorkomen. "De gemeente Haarlem en de Viva zorggroep moeten samen tot een oplossing komen. Deze situatie is onhoudbaar en de medewerkers zijn er de dupe van. Daar heb ik geen goed woord voor over."

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 februari 2011

Viva vraagt ontslag aan voor 650 thuishulpen!!!

Dit staat vandaag met grote letters in de krant.Wat een extra boost aan onrust wordt er nu weer verspreidt. Net voor de kerst is de onrust onder de medewerkers begonnen en met de week is deze toegenomen. Aanstaande maandag is er in IJmuiden een bijeenkomst voor alle GHV hulpen. Hier wordt het nieuwe beleid van de Viva Zorggroep besproken. Wat wordt het lot van alle GHV medewerkers en A hulpen?

Er wordt op hoog nivea binnen de Viva Zorggroep een politiek spel gespeeld waarbij het lot van de GHV medewerkers en de A hulpen waarschijnlijk allang is bepaald. Werd er eerst nog gesproken over een loonoffer en terugplaatsing naar een lagere functieschaal, vandaag staat met dikke letters in de krant dat de Viva voor 650 A hulpen ontslag wil aanvragen.

Hoe kunnen de medewerkers op deze manier nog vertrouwen hebben in de directie, de rayonmanager en de clustermanager van de Viva?

Het is de bedoeling dat maandag de clustermanager meer helderheid gaat brengen voor de medewerkers. Vandaag in het nieuws op TV NH was het lastig voor hem open en eerlijk te zijn of er inderdaad ontslagen gaan vallen, draaide hij om de hete brei heen, maandag zal hij met de billen bloot moeten!!Ton

4 februari 2011

het kan toch best eens gebeuren dat een opzetje verkeerd uitpakt. Geef die managers nou gewoon een leuke oprotbonus zodat ze niet tussen wal en schip belanden en regel een fikse subsidie voor Viva om de zaak weer in orde te krijgen. We moeten met z'n allen niet zo zeuren, dat hoort nou eenmaal bij een marktwerking in de zorg.

Schoppers

4 februari 2011

@Ton:

Niks ervan. Thuiszorgmedewerkers salaris inleveren? Dan directie ook salaris inleveren. Korten op salaris van medewerkers is kennelijk heel gewoon, maar ik zie nog steeds geen halve leasebakken rondrijden.
Als dit al bij marktwerking hoort, dan de pijn wel eerlijk delen.

Top