ACTUEEL

Deal met huisbankiers geeft Orbis lucht

Orbis Medisch en Zorgconcern heeft met huisbankiers Deutsche Bank en ABN AMRO overeenstemming bereikt over de herfinanciering van het overbruggingskrediet van 175 miljoen euro dat werd afgesloten bij de bouw van Orbis Medisch Centrum.

Positieve kasstroom

Het bedoelde overbruggingskrediet, dat in 2009 al eens werd verlengd, is omgezet in een middellange termijn lening van 85 miljoen euro en een meerjarige rekening courant faciliteit van 70 miljoen euro. In een persbericht laat Orbis dat de totale financiering kon worden verlaagd door de gerealiseerde positieve kasstroom in het afgelopen jaar.

‘Belangrijke stap'

Orbis heeft hiertoe pijnlijke stappen moeten zetten in de vorm van een ingrijpende reorganisatie. In totaal moet Orbis als gevolg van dure nieuwbouwplannen in totaal circa 30 miljoen euro besparen. De deal rond de herfinanciering geeft aan dat de banken vertrouwen hebben in de toekomst van Orbis. Orbis ziet in de herfinanciering "een belangrijke stap in de borging van hoogwaardige zorg door Orbis Medisch en Zorgconcern in de regio". 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top