ACTUEEL

Verdachte zorgdirectrice blijft voorlopig in de cel

De directrice van zorgorganisatie Ansa, de 49-jarige S.P. uit Lelystad, blijft langer vast zitten. Dat heeft de rechtbank in Lelystad donderdag tijdens een pro-formazitting beslist, zo meldt De Stentor. De vrouw wordt verdacht van fraude met zorgsubsidies en valsheid in geschrifte.

Ernstig

De rechtbank was van mening dat de feiten waarvan de vrouw wordt verdacht te ernstig zijn om haar tot de inhoudelijke behandeling van haar zaak op vrije voeten te stellen. De vrouw werd in november aangehouden op verdenking van fraude en valsheid in geschrifte. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de directrice daarnaast oplichting en het witwassen van geld ten laste gelegd. Volgens de officier van justitie stak P. onder meer een deel van het persoonsgebonden budget (PBG) van haar cliënten in eigen zak. Daarnaast zou de vrouw namens de slachtoffers hogere bedragen hebben aangevraagd dan noodzakelijk en verantwoordingsformulieren voor de gelden blanco hebben laten ondertekenen, waarna ze achteraf werden ingevuld.

Voedselbank

De cliënten verklaarden tegenover de politie dat ze te weinig geld overhielden om fatsoenlijk te leven en aangewezen waren op de voedselbank. Enkele slachtoffers vertelden zelfs dat de vrouw ook uit die voedselpakketten etenswaren pakte voor eigen gebruik. Gezien de verklaringen van de slachtoffers en het bewijsmateriaal tegen de vrouw, verzette de officier van justitie zich tegen vrijlating. Hij wees er bovendien op dat de vrouw al vaker door de civiele rechter op haar vingers was getikt. De raadsman bestreed dat en voerde aan dat de vrouw nooit was veroordeeld. Wel erkende hij dat de vrouw toegeeft dat ze valsheid in geschrifte pleegde, maar dat was slechts geweest om de winstcijfers te drukken en zou niet ten koste van de cliënten van Ansa zijn gegaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top