Tech

Zorgsector loopt uit voor HIMSS

Zorgsector loopt uit voor HIMSS

De Nederlandse zorgsector is met een grote delegatie aanwezig op de jaarlijkse internationale conferentie van de Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS), die komende week in Orlando wordt gehouden. In totaal gaan er 230 zorgbestuurders, -managers en vertegenwoordigers van de IT-industrie naar de Verenigde Staten.

Essentieel

Volgens Patrick van der Schaaff van Convention Company is de reis met 230 deelnemers zo goed als overtekend. Hij is met name tevreden over het grote aandeel zorgaanbieders. Zo'n zestig procent van de deelnemers is verbonden aan een zorginstelling. Dit percentage tekent de groeiende belangstelling voor informatietechnologie in de zorg.  "Het is zeker geen snoepreisje van de industrie, maar een essentiële stap in de voorbereiding  op ICT-ontwikkelingen in zorginstellingen", aldus Van der Schaaff.

Internationaal

Naar verwachting bezoeken zo'n 40 duizend zorg- en IT-managers komende week de HIMSS. Daarmee is HIMSS internationaal de grootste conferentie op het gebied van IT in de zorg. Skipr is tijdens de HIMSS-reis mediapartner en zal de komende week vanuit Florida verslag doen van de HIMSS. Eind maart zal Skipr ook aanwezig zijn bij het jaarcongres van NVZD-zusterorganisatie American College of Healthcare Executives (ACHE) in Chicago. Daarnaast is Skipr betrokken bij het voorjaarscongres van de NVZD dat op 2 en 3 maart in Ermelo wordt gehouden. 

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Geluk

16 februari 2011

Nou Maarten, dat wordt een leuke trip !!

Anoniem

17 februari 2011

Pink Rocade healthcare heeft een gezelschap voor de GGZ en is in totaal 2 uur op de Himms. De rest van de tijd zijn er commerciële presentaties en ontspanning. Zonder pre-conference duurt de Himms 3 1/2 dagen.
Leg dat maar aan je werkgever uit?
De Himms is groot en interessant maar je kunt het nooit in 2 uur bekijken. Convention Company en Pink succes.

Tom van Zanten

21 februari 2011

3100 euro voor 2 uur bezoek aan HIMSS en verder Daytona races, diner van M&I en bezoek aan Kennedy space center, wat reclame en een site visit. Het wordt laat in de bar dus elke dag ontbijt van 8-10.

Studiereis?

ffnUBnzkQtZVI

28 februari 2011

ISbbrm <a href="http://fkyrzdkmhghn.com/">fkyrzdkmhghn</a>, [url=http://yinqhlzvrrnb.com/]yinqhlzvrrnb[/url], [link=http://aytjpxwzekfk.com/]aytjpxwzekfk[/link], http://vekfjfgyoytg.com/

Hans ter Brake

2 maart 2011

Geachte Anoniem en Tom van Zanten,

De correcte schrijfwijze is HIMSS.

Wij bieden GGZ deelnemers boven op het programma van HIMSS en Convention Company een aanvullend programma omdat HIMSS primair gericht is op algemene ziekenhuizen. Die aanvulling bestond uit:
1) een site visit aan een GGZ en
2) een bezoek aan NASA met een spreekbeurt van een NASA psycholoog die verantwoordelijk is voor begeleiding van astronauten en deelnam aan de redding van de Chileense mijnwerkers.
Daarnaast hadden we twee diners met spreekbeurten en bezochten we woensdag-middag/avond Epcot.

Programma en verslag van de reis zijn evenals in 2010 gepubliceerd op onze website. De deelnemers ontvangen een uitgebreider programma en verslag.

Ik ben het - dus - niet eens met de door jullie geschetste tijdsbesteding. Daarnaast correspondeert deze niet met de door ons ontvangen evaluaties van de deelnemers uit de GGZ.

Top