ACTUEEL

Personeel ViVa! overweegt naar rechter te stappen

Het personeel van de ViVa! zorggroep Kennemerland overweegt om naar de rechter te stappen om het dreigend ontslag van 650 ViVa! medewerkers te voorkomen. Vakbond Abvakabo adviseert de huishoudelijke hulpen niet in te gaan op ViVa!'s voorstel om twintig procent loon in te leveren. Dat meldt RTV Noord-Holland.

Onacceptabel

Viva! Zorggroep zegt de medewerkers alleen in dienst te kunnen houden als ze loon inleveren. Anders dreigt collectief ontslag. Abvakabo vindt het volgens RTV Noord-Holland onacceptabel mensen de keuze te geven hetzelfde werk te doen voor veel minder salaris. Volgens de bond, die samenwerkt met de actiegroep 'Wij zijn de thuiszorg'', moet Viva!Zorggroep het contract met de betrokken gemeenten gewoon naleven en de medewerkers betalen volgens de regels uit de cao voor de thuiszorg. De budgetten die de gemeenteraden hebben toegekend aan het bedrijf gaan uit van de financiering van de geldende cao, stelt de vakbond.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Roos

1 maart 2011

Ik vind het een schandelijk voorstel
Voor het falende beleid van ViVa word de verantwoording bij het personeel neergelegd?

Hoe is dit mogelijk?

Lijkt een horrorverhal wat zich afspeeld in een Bananeb Republiek............
Ik schaam mij echt, dat dit in Nederland mogelijk is.........

ROOSJE

1 maart 2011

Het is schandalig tegenover het personeel huishoudelijke zorg,,,,met name ook zorg ,,het is niet alleen het poetsen wat we doen maar veel meer!!!daar zou eerder wat centjes bij moeten dan af!!!ik vind het zo oneerlijk,,dat ik zelf al een aantal jaren in vaste dienst zit maar toch nu ontslag heb genomen omdat ik een andere baan heb aangenomen,,ik heb het gehad met zo,n bedrijf die evengoed van de hardwerkende mens geld wil afnemen,,om vervolgens nog meer te moeten werken om het bedrag te ontvangen wat het loon was!!!daar wil niet eens voor werken!!en klanten willen er niet blijven,,dat is de realiteit,,

Top