ACTUEEL

Gunning: Stijging zorgkosten niet dramatisch

Gunning: Stijging zorgkosten niet dramatisch

De stijging van de gezondheidszorgkosten is vergeleken met andere landen niet dramatisch. Dat betoogde Louise Gunning op het NVZD-congres. Dat meldt ZM magazine.

Euro Health Consumer Index

Gunning wees erop dat Nederland in de Euro Health Consumer Index voor de zorg op de eerste plaats staat, en in het verleden altijd in de top drie heeft gestaan. "Wij scheppen veel waarde voor een alleszins redelijk bedrag," zo nuanceerde zij de veelgehoorde stelling dat de zorg te duur is, schrijft ZM magazine. Er zijn bepaalde aspecten waarvan Gunning zou willen dat bestuurders er wakker van liggen: Hoe werkt de zorg uit voor de patiënt? Kan het niet nog beter? Hoeveel risico mag ik nemen?

Een leider moet volgens Gunning zijn medewerkers motiveren en inspireren, zorgen voor het behoud van hun professionele excellentie, en zorgen voor innovatie "die er echt toe doet. Innoveren om het innoveren is zonde van het geld en het personeel." Een bestuurder moet volgens haar een brug zijn naar de buitenwereld, maar ook een buffer tegen de waan van de dag.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

merhai

4 maart 2011

Zeer geachte mevrouw, wat stelt u dat mooi. Wordt het geen tijd dat u ook pleit voor cyclische visitaties van RvB's?
Voor dysfunctionerende specialisten hebben we nu van alles bedacht. Maar er zijn ook dysfunctionerende RvB's en managers e.d. en deze schaden de zorg ook!

van den Belt

22 juni 2011

Geachte mevrouw,

De betaalde premies in 2011 voor de zorg zijn m.n. voor een gepensioneerd stel (hij pre-pensioen, zij aow + kleine aanvulling) fors. Zo betalen wij bijna € 500,- per maand aan IABijdragen en verzekering. Dit is bijna evenveel als de huur van gesubsidieerde woning.

mvg

P. van den Belt

Top