ACTUEEL

Seksuele intimidatie treft coassistent

Een op de drie studenten geneeskunde aan de Universiteit Maastricht heeft tijdens het lopen van de coschappen te maken gehad met seksuele intimidatie. In de meeste gevallen ging het om opmerkingen over het uiterlijk of persoonlijke vragen over seksualiteit of liefdesleven.

Slachtoffers

Vrouwen waren vaker het slachtoffer van de intimidatie, weet het Nederlands Dagblad. In de helft van de gevallen waren de studenten in hun werk afhankelijk van de persoon die heb intimideerde.

Seksuele intimidatie

Er lijkt een toename zichtbaar. In 2009 bleek zeker twintig procent van de coassistenten tijdens de opleiding seksueel intimiderend gedrag te ervaren. Dit gedrag zou afkomstig zijn van zowel patiënten als doktoren. Dat bleek toen uit een enquête van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) onder ruim 1200 coassistenten en begeleiders in de opleidingsziekenhuizen in de regio Noordoosten van Nederland.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

15 maart 2011

En wat gaan we hier aan doen?

Tibbe

15 maart 2011

De kop seksuele intimidatie treft co-assistent doet vermoeden dat het er nu eenmaal bijhoort en dat het net zo goed iemand anders zou kunnen treffen.
En inderdaad nu men dit weet: gaat hier wat aan gedaan worden of tja het is lastig, maar het hoort er nu eenmaal bij. Cultuuromslag?

Anoniem

16 maart 2011

Gewoon vrouwen niet meer toelaten tot de opleiding!. Dat scheelt ook een hoop gezeur over deeltijd, zwangerschapsverlof e.d.

Top