ACTUEEL

Zorg-IT-sector wil niet terug naar af

De Nederlandse zorg-IT wil na het afketsen van het landelijke EPD in de Eerste Kamer voorkomen dat de sector terug gaat naar af. Om de standaarden voor informatie-uitwisseling te waarborgen en door te ontwikkelen hebben IT-leveranciers en organisaties op het gebied van standaardisatie de handen ineen geslagen.

Eenduidige implementatie

Een van de betrokken partijen is de Vereniging van Organisaties voor ICT in de Zorg (OIZ). Samen met HL7 Nederland en IHE Nederland gaat de OIZ zich inzetten voor een eenduidig implementatie van standaarden in de Nederlandse zorg. Het platform wil voorkomen dat de opgedane ervaring met internationale standaarden als HL7 en IHE teniet wordt gedaan.

Positief

Het platform is positief over de rol die het nationale expertisecentrum voor ICT in de zorg Nictiz de afgelopen jaren heeft gespeeld. Volgens de betrokken partijen heeft het NICTZ een stimulerende rol gespeeld in de ontwikkeling van de landelijke standaarden. In verschillende regionale schakelpunten is  er met HL7 en IHE ervaring opgedaan. Hierin speelt Nictiz een belangrijke faciliterende rol. Het platform voor informatie-uitwisseling wil daarom graag verder met de reeds opgebouwde kennis en expertise van Nictiz.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top