ACTUEEL

Verpleeghuis Bernardus heeft leven gebeterd

Verpleeghuis Bernardus heeft zijn leven gebeterd nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de Amsterdamse instelling twee weken geleden opdroeg onmiddellijke wat te doen aan de veiligheid van de bewoners. Onderzoek van de inspectie heeft dat uitgewezen, zo werd vrijdag bekendgemaakt.

Mishandeling

Aanleiding voor het zogenoemde “bevel” was het vermoeden van lichamelijke en geestelijke mishandeling op de verpleegafdeling. Zo zou een bewoonster die een medewerker sloeg, teruggeslagen zijn en zouden bij een andere bewoonster sporen zijn gevonden van mogelijke mishandeling.

Veiligheid gegarandeerd

De veiligheid van de inwoners is “inmiddels gegarandeerd” zo concludeert de inspectie. Bernardus schorste de medewerkers die verdacht worden van die vermoedelijke mishandeling. Zij zijn vervangen door anderen. Volgens de inspectie is de zorg daarmee zo veel verbeterd dat het bevel niet hoeft te worden verlengd. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

19 april 2011

Fout bericht!!!
Bernardus, onderdeel van de Osira Amstelring (OA), heeft helemaal haar leven niet verbeterd!
De IGz heeft ALLEEN het bevel dat opgelegd was voor 1 afdeling - Varenhof - opgeheven en m.i. ook nog eens ten onrechte en alleen maar omdat Rob van Dam, voorziter RvB OA, een grote mond heeft opgezet oftewel een boze brief met foute argumenten heeft geschreven naar de IGz en daarvoor is de IGz volkomen ten onrechte bezweken.

Top