ACTUEEL

St Radboud viert jubileum eerste ivf-behandeling

Het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen viert op 9 april het zilveren jubileum van de eerste geslaagde in-vitrofertilisatie (ivf) in Nijmegen. Dat meldde het ziekenhuis donderdag. Sinds 1984 zijn in het Nijmeegse UMC vijfduizend kinderen dankzij ivf op de wereld gekomen.

Symposium

Het ziekenhuis viert het jubileum volgende week met een symposium over 25 jaar ivf in Nijmegen. In Nijmegen uitgevoerd onderzoek naar vruchtbaarheid en vruchtbaarheidsbehandelingen staat volgens het UMC St. Radboud internationaal hoog aangeschreven. Het ivf-team van het UMC toonde als een van de eerste aan dat het terugplaatsen van één embryo in de baarmoeder in plaats van meerdere de kans op een zwangerschap niet noemenswaardig vermindert. Ook is het kosteneffectiever.

Geschiedenis

In Nederland krijgen paren maximaal drie ivf-pogingen vergoed. Het gemiddelde slagingspercentage per poging is 25. De eerste ivf-baby ter wereld was de Engelse Louise Brown, die in 1978 het levenslicht zag. De eerste Nederlandse ivf-baby werd in 1983 geboren in het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top