ACTUEEL

LangeLand wil vaart maken met uitbouw coöperatie

Het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer wil vaart zetten achter de verdere integratie met de drie andere ‘A12-ziekenhuizen’. De raad van bestuur en de raad van toezicht concluderen dat het LangeLand als algemeen ziekenhuis te klein is om zelfstandig te kunnen voortbestaan.

A12

Samen met het Medisch Centrum Haaglanden, het Groene Hart Ziekenhuis en Bronovo-Nebo richtte het LangeLand vorig jaar de zogeheten A12-coöperatie op, vernoemd naar de snelweg waaraan de vier ziekenhuizen liggen. Het LangeLand vindt het nu tijd om de samenwerking in coöperatieverband versneld uit te bouwen.

Financiële problemen

Begin mei werd bekend dat het LangeLand met forse financiële problemen te kampen heeft. Het LangeLand hoopt dat deze financiële problemen binnen coöperatieverband aangepakt kunnen worden. Daarnaast spelen er ook kwaliteitsoverwegingen die maken dat het LangeLand aandringt op intensievere samenwerking. Overheid en zorgverzekeraars stellen steeds strengere eisen aan kwaliteit en veiligheid, waardoor ziekenhuizen genoodzaakt zijn behandelingen te concentreren op een beperkt aantal locaties.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top