ACTUEEL

Tuchtcollege schorst chelatietherapeut

Een arts uit het Noord-Brabantse Leende is door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Eindhoven een jaar geschorst, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Aan de schorsing hangt een proeftijd van twee jaar vast.

Aderverkalking

Een 56-jarige man uit Waalre had met hulp van de Vereniging tegen de Kwakzalverij een tuchtklacht ingediend tegen de 82-jarige arts die in zijn praktijk in Leende chelatietherapie verzorgt. In het geval van de patiënt uit Waalre werd de omstreden chelatietherapie aangeboden tegen aderverkalking.

Werkzaamheid

Chelatietherapie is een alternatieve behandeling. Volgens het tuchtcollege had de arts gesuggereerd dat het een reguliere behandeling is door te stellen dat chelatietherapie tegenwoordig voornamelijk wordt gegeven voor hart- en vaatziekten. Voor de werkzaamheid van de infuusbehandeling tegen verstopte aderen bestaat volgens de Vereniging tegen de Kwakzalverij geen enkel bewijs. De patiënt heeft 59 urenlange infuusbehandelingen van ten minste 100 euro ondergaan. Vorig jaar werd net op tijd ontdekt dat zich nog meer aderverstoppingen hadden ontwikkeld en werd de man in het ziekenhuis geopereerd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top