ACTUEEL

Anesthesiologen UMCG verliezen zaak om inkomen

Anesthesiologen UMCG verliezen zaak om inkomen

Tien anesthesiologen van het UMCG hebben een inkomenszaak bij de Centrale Raad van Beroep verloren. Dat bericht Medisch Contact.

Advocaat Caroline van Gent bevestigt dit tegen het artsenblad. Het bedrag dat de anesthesiologen mislopen varieert van 10.000 euro tot een ton per specialist. De anesthesiologen probeerden via de rechter aanspraak te maken op een aanvulling op hun inkomen in de periode voor 1999. De juridische strijd startte in 1998, toen de anesthesiologen een rechtszaak begonnen tegen het UMCG en de stichting SCI. Die laatste partij incasseerde de neveninkomsten die de anesthesiologen als vrij beroepers ontvingen.

Percentage

De anesthesiologen vonden dat SCI te veel inhield voor compensatie van het ziekenhuis, administratiekosten en verdeling over collega specialisten. Zij wilden slechts 4 procent afstaan, terwijl SCI 31 procent inhield. In hoger beroep verloren de anesthesiologen die zaak al in 2004. De hoogte van het inkomen voor 1999 – toen alle specialisten in het umc in loondienst gingen – werd later opnieuw van belang. Ditmaal omdat de hoogte van het inkomen voor 1999 bepalend was voor het inkomen dat de medisch specialisten in loondienst zouden gaan verdienen.

Schadevergoeding

Omdat de afhandeling van het juridisch conflict zo lang op zich heeft laten wachten, hebben de anesthesiologen mogelijk recht op een schadevergoeding van de Staat. Of ze die claim ook indienen is nog onbekend.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top