ACTUEEL

Chrit van Ewijk nieuwe bestuurder DBC Onderhoud

DBC Onderhoud heeft in Chrit van Ewijk (57) een nieuwe bestuurder gevonden. Van Ewijk start 1 augustus in zijn nieuwe functie. Hij volgt dan interim bestuurder Johan Rozendaal op.

Van Ewijk studeerde wiskunde en economie en startte zijn carrière in de zorg bij de stichting Informatiecentrum voor de Gezondheidszorg. Daarna vervulde hij leidinggevende functies bij Rabobank en Achmea Groep. Bij die laatste organisatie was hij verantwoordelijk voor het zorgbeleid en de zorginkoop. Sinds vijf jaar werkt hij in de ggz, als directeur van Pro Persona Arnhem en Indigo Gelderland. Hans Simons, voorzitter van de Raad van Toezicht van DBC Onderhoud noemt Van Wijk een ‘deskundig en ervaren bestuurder’.

Missie

Van Ewijk wil in zijn nieuwe functie meebouwen aan een transparant en goed systeem van prestatiebeloning. Van Ewijk:" Een fantastische klus, ook omdat het op het moment zo'n belangrijk thema is binnen de gezondheidszorg. Een goed systeem voor prestatiebeloning moet niet alleen de kostprijs, maar ook de kwaliteit van de behandeling inzichtelijk maken. Goede zorg is immers veel waard, maar slechte zorg is altijd weggegooid geld.”

DOT

De overstap naar DOT (DBC's op weg naar Transparantie) noemt Van Ewijk een Flinke stap vooruit. "Het DBC-systeem is een goede manier om zorgprestaties te beschrijven, dat wordt in brede kring erkend. De kunst is alleen om te zorgen dat de uitwerking niet te ingewikkeld wordt. Mensen in het veld willen het kunnen snappen en het gevoel hebben dat het klopt. De vereenvoudiging die nu met de implementatie van DOT in de ziekenhuizen gaat plaatsvinden, is een flinke stap vooruit."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top