ACTUEEL

Per Saldo wil onderzoek bezuinigingen pgb

Per Saldowil dat de Tweede Kamer een onderzoek laat instellen naar de bezuinigingen op het pgb. Volgens de organisatie baseert het ministerie van Volksgezondheid zich op verkeerde cijfers. Dat heeft een woordvoerster van Per Saldo woensdag gezegd.

Mes

De Tweede Kamer vergadert donderdag over de aangekondigde bezuinigingen. Het ministerie wil fors het mes in de regeling zetten. Slechts 10 procent van de gebruikers zou het recht op een pgb behouden.

Onafhankelijk instituut

Volgens Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget, zullen de bezuinigingen averechts uitpakken. "Het ministerie denkt dat ongeveer 30 procent van de mensen met een pgb afziet van zorg als ze hun pgb verliezen. Volgens ons is dat maar 8 procent." Daarbij is volgens de organisatie niet duidelijk hoeveel mensen een pgb hebben. Per Saldo hoopt dat een onafhankelijk instituut de cijfers mag onderzoeken. (bron: ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

30 juni 2011

Omdat ik de doelen van Per Saldo steun, maar mij erger aan het amateurisme, volgen hier wat adviezen.

Een vraag om onafhankelijk onderzoek is kansloos. Onafhankelijk onderzoek bestaat in de ogen van politici niet. De vraag om onafhankelijk onderzoek wordt gelezen als: "wij willen niet betalen, maar we willen naar onze achterban suggereren dat we voor ze knokken".

Per Saldo kan beter een "coalition of the willing" smeden, en gezamenlijk geld op tafel leggen. Die coalitie zou qua belangen zo divers mogelijk moeten zijn. Vervolgens moet er een helder en degelijk rapport komen, dat door al deze partijen wordt gesteund.

Madelein

1 juli 2011

Per Saldo kan beter stoppen met al die acties!

Top