ACTUEEL

Aafje en Thuiszorg Rotterdam willen fuseren

Aafje thuiszorg huizen zorghotels en Thuiszorg Rotterdam willen fuseren. Vorige week maakten beide organisaties bekend dat ze een intentieverklaring hebben getekend, om te onderzoeken hoe ze tot verregaande samenwerking kunnen komen.

Het doel is een bestuurlijke fusie. Daarbij zal er één Raad van Bestuur en een Raad van Toezicht worden gevormd. Beide organisaties zullen dan vanuit een nieuw op te richten holding worden aangestuurd.

Financieel gezond

Met de fusie willen beide partijen de organisaties financieel gezond houden. Aafje en Thuiszorg Rotterdam verwachten met een fusie gecombineerde aanbiedingen en arrangementen te kunnen aanbieden die het voor klanten mogelijk maken om langer in goede situatie thuis te blijven. De kleinschalige gebiedsgerichte aanpak is voor beide organisaties nu al een belangrijk uitgangspunt.

Oordeel NMa

Begin deze maand zullen beide fusiepartijen de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) op de hoogte stellen van de plannen. Hoe de samenwerking er precies uit gaat zien, zullen Aafje en Thuiszorg Rotterdam na goedkeuring door de NMa bepalen. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Gijs

5 juli 2011

Waarom heeft men geen aansluiting gevonden door een bestuurlijke fusie met Careyn Zuwe Avant aan te gaan?

Top