ACTUEEL

Psychotherapeut moet werkzaamheden stoppen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een psychotherapeut uit Berkel en Rodenrijs het bevel gegeven zijn werkzaamheden per direct neer te leggen.

Verantwoorde zorg

De psychoterapeut, die ook werkzaamheden verricht als arts en psychiater, werd begin dit jaar in hechtenis genomen op verdenking van fraude, onder meer door als psychiater vermeend foutieve diagnoses te stellen. Vanwege de aard van de verdenking kan de IGZ niet uitgaan van verantwoorde zorgverlening bij verdere beroepsuitoefening en heeft de afgelopen maanden gepoogd de situatie te onderzoeken.

Onderzoek

Om het onderzoek uit te voeren, is de psychotherapeut meermaals uitgenodigd voor een gesprek. De betrokkene is hier niet verschenen, waardoor de IGZ niet kan beoordelen of de therapeut in staat is om verantwoorde zorg te leveren. Hoewel de therapeut wel op eigen initiatief op een ander tijdstip naar het kantoor van de IGZ is gegaan om zijn zienswijze te geven, is dit voor de IGZ geen aanleiding om terug te komen op het voornemen een bevel uit te vaardigen. Totdat de therapeut heeft kunnen aantonen dat hij in staat is om zijn werkzaamheden naar behoren uit te voeren, geldt onder dwangsom het bevel van de IGZ dat hij zijn werkzaamheden als solist moet stoppen. Ook mag de therapeut niet als zzp'er aan de slag bij derden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top