ACTUEEL

Schadeclaims in voorbereiding tegen Maasstad

Schadeclaims in voorbereiding tegen Maasstad

Letselschadebureau Palsgroep heeft twee schadeclaims in voorbereiding van patiënten van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis. Een woordvoerder heeft dat dinsdag gezegd. Het televisieprogramma EenVandaag heeft dinsdag aandacht besteed aan de kwestie.

Claims

Het gaat om de nabestaanden van een overleden patiënt die besmet was geraakt met de gevaarlijke multiresistente Klebsiellabacterie. De andere zaak betreft iemand die de besmetting ook had opgelopen en nog leeft. Palsgroep verwacht dat meer mensen verzoeken tot schadeclaims zullen indienen.

Fouten

Het ziekenhuis heeft eerder zelf erkend dat het fouten heeft gemaakt bij de bestrijding van de bacterie. Volgens woordvoerder Hans van den Waardenburg van het letselschadebureau is de kans hierdoor groter dat de claims worden gehonoreerd.

Aansprakelijkheid

Hij onderzoekt nu hoe sterk de link is tussen de infectie en de ziekte dan wel het overlijden van patiënten van het ziekenhuis. De schadeprocedure hoeft volgens hem niet heel lang te duren als het ziekenhuis aansprakelijkheid erkent voor schade bij de gedupeerde patiënten. Een woordvoerder van het ziekenhuis wil nog niet op die vraag ingaan.

Volgens het ziekenhuis zijn 98 patiënten drager van de gevaarlijke bacterie. Voor zover bekend zijn 28 patiënten die besmet waren met de bacterie overleden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top