ACTUEEL

Vakbond in actie tegen sluiting zorghotels

Vakbond in actie tegen sluiting zorghotels

De vakbond Abvakabo FNV roept werknemers, mantelzorgers, vrijwilligers en cliënten op om samen met de bond in actie te komen tegen de sluiting van de zorghotels IJsselvliedt , De Valkenberg en de Paardestal. Het Nederlands Rode Kruis is van plan om deze zorghotels te sluiten om kosten te besparen.

Petitie tegen sluiting

De vakbond start een online petitie om sluiting te voorkomen. Het sluiten van de zorghotels is volgens de vakbond een grote klap voor de cliënten, de mantelzorgers, de 48 werknemers en de 1100 vrijwilligers. De zorghotels worden gebruikt door ernstig zieke en gehandicapte mensen die geen andere mogelijkheden hebben om op vakantie te gaan in verband met de voortdurende zorg die zij nodig hebben. De vakbond  en haar achterban bieden de petitie op 10 december aan aan het Rode Kruis tijdens haar algemene ledenvergadering in Utrecht.

Zorghotels

Cliënten die gebruik maken van de zorghotels, verblijven vaak het gehele jaar in een verpleeghuis of worden thuis verzorgd. De zorghotels, die over uitgebreide faciliteiten beschikken, zijn volgens de vakbond hun enige mogelijkheid op een betaalbare vakantie en wat lucht en hernieuwde energie in hun zware situatie. Hetzelfde geldt ook voor de mantelzorgers die mee kunnen komen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top