ACTUEEL

Atrium heeft financiering nieuwbouw rond

Atrium heeft financiering nieuwbouw rond

Atrium Medisch Centrum heeft overeenstemming bereikt met de banken over een lening voor nieuwbouw en renovatie. Dat heeft het ziekenhuis bekend gemaakt in een persbericht.

Het bouwproject wordt gefinancierd door een bankenconsortium dat bestaat uit ING, Rabobank en BNG. De overeenkomst werd 31 oktober ondertekend. Naar verwachting start Atrium MC in de eerste helft van 2012 met het bouwproject. In totaal is met de bouw een bedrag van 154 miljoen euro gemoeid.

Lang gekoesterde wens

De plannen voor nieuwbouw zijn al oud. In de jaren negentig was al duidelijk dat het pand verouderd was. Dat was in het toenmalige De Weverziekenhuis. Na een fusie met de ziekenhuizen van Brunssum en Kerkrade werd de noodzaak voor ingrijpend bouwkundig ingrijpen nog groter, zo meldt het ziekenhuis in een persbericht. Na die lange periode zullen de plannen dan eindelijk gerealiseerd worden. Het Atrium spreekt van een ‘bijzondere mijlpaal’.

Vliegen

Gisteren maakte het Atrium MC bekend dat een ok in Brunssum moest sluiten vanwege de aanwezigheid van vliegen. De vliegen waren mogelijk door de spouwmuur van het gemetselde gebouw naar binnen gekomen, liet een woordvoerster van het ziekenhuis dinsdag weten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top