ACTUEEL

Huisartsen willen met minister rond de tafel

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) roept minister Edith Schippers van Volksgezondheid op tot gezamenlijk overleg. Ze heeft haar daarover een brief gestuurd, zo heeft de LHV donderdag bekendgemaakt. De minister wil de huisartsen korten op hun budget. Volgens de artsen komt daardoor de basiszorg op de tocht te staan.

Overleg met bewindsvrouw

De dokters stellen dat ze de minister al diverse keren hebben uitgenodigd voor spoedoverleg, maar is ze daar niet op ingegaan. Weliswaar praten ze met ambtenaren van het departement, maar de artsen vinden contact met de bewindsvrouw zelf 'onontbeerlijk'.

Budget beperkt

Eerder deze week maakten de huisartsen bekend voortaan geen eenvoudig chirurgische ingrepen meer uit te voeren zoals ingegroeide teennagels of het verwijderen van moedervlekken. Daarvoor worden de patiënten doorverwezen naar het ziekenhuis, waar de zorg duurder is. De huisartsen zeggen de klusjes niet meer te kunnen doen omdat hun budget te beperkt is. Ze vrezen meer bezuinigingen als ze dat budget overschrijden. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mitrasing

11 november 2011

Beetje meer volwassen gedrag zou je hopen van minister en directe ambtenaren. Het oogt zo infantiel op dit moment: als ik mijn handen voor mijn ogen hou dan zie ik de ander niet en is er dus geen probleem.

Top