ACTUEEL

Peter de Kubber versterkt bestuur Atrium MC

Peter de Kubber versterkt bestuur Atrium MC

Peter de Kubber versterkt het bestuur van Atrium Medisch Centrum Parkstad vanaf 14 november. De raad van toezicht vindt dat de werklast de komende periode te zwaar is voor twee personen. De komende achttien maanden is De Kubber het derde lid van de raad van bestuur.

De Kubber

De Kubber blijft verbonden aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch, waar hij medio oktober afscheid nam als lid van de raad van bestuur. Hij was onder andere verantwoordelijk voor het nieuwbouwtraject van het JBZ. De Kubber concentreert zich bij het Atrium vooral op de bouw. Verder gaat hij binnen het fusietraject de invoering van een gemeenschappelijke informatiearchitectuur begeleiden.

Nieuwbouw en fusie

Op stapel staan onder meer de nieuwbouw en renovatie en de voorgenomen fusie tussen Atrium en Orbis. Andere zaken die veel tijd en energie van het bestuur kosten, zijn volgens de raad van toezicht de nieuwe financiering van de zorg en de noodzaak om steeds meer ook binnen overheidsstructuren mee te denken en te praten om de belangen van het ziekenhuis te dienen.

Veel en zware dossiers

Jef Pleumeekers, voorzitter raad van toezicht: “De zwaarte en het belang van de vele dossiers maken het onverantwoord om door slechts twee personen te worden getrokken. We willen nadrukkelijk voorkomen dat onze nieuwe voorzitter van de raad van bestuur, David Jongen, voor het ziekenhuis zelf onzichtbaar is, omdat hij wordt bedolven onder de vele extra dossiers. Zo zal alleen al de voorgenomen fusie tussen Atrium en Orbis al twee dagen per week van zijn tijd vragen. Daarnaast vereist de realisatie van de nieuwbouw een intensieve aansturing.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top