ACTUEEL

Vakbond akkoord met cao ggz

Meer salaris, een betere reiskostenvergoeding en een goed sociaal plan. Dat zijn de belangrijkste onderdelen van de nieuwe cao voor de geestelijke gezondheidszorg. Zo’n 96 procent van de leden van Abvakabo FNV die zich over het onderhandelaarsakkoord hebben uitgesproken, heeft ingestemd met de cao.

Onderhandelaarsakkoord

De onderhandelingen tussen de bonden in de geestelijke gezondheidszorg en werkgeversorganisatie GGZ Nederland zijn gestart in maart van dit jaar. Na vier onderhandelingsronden werd er begin oktober een onderhandelaarsakkoord bereikt. Vervolgens konden de leden van Abvakabo FNV zich hierover uitspreken.

Loonontwikkeling

Elise Merlijn, cao-onderhandelaar namens Abvakabo FNV: 'Ondanks dat de geestelijke gezondheidszorg door de bezuinigingsplannen van het kabinet in zwaar weer verkeert, vinden onze leden de nieuwe cao algemeen aanvaardbaar. We hebben met de werkgevers afspraken kunnen maken over een fatsoenlijke loonontwikkeling en indien nodig begeleiding van werk naar werk.'

De geestelijke gezondheidszorg in Nederland telt 80.000 werknemers.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

KOOPMAN

16 november 2011

Mooi. Maar ben benieuwd of nu de actuele positie van de verpleegkundig specialist ggz in het gebouw is / wordt opgenomen. Dit wordt tijd omdat deze nieuwe functionarissen sinds 2001 in de ggz werkzaam zijn.

Top