ACTUEEL

Kamer wil onderzoek kosten niet nakomen afspraak

De Tweede Kamer wil inzicht krijgen in de omvang van onnodige kosten die patiënten veroorzaken die niet opdagen bij een afspraak in het ziekenhuis.

Onnodige uitgaven

Een meerderheid van VVD, PvdA, PVV, GroenLinks, D66, ChristenUnie, SGP en Partij voor de Dieren wil dat minister Edith Schippers (Volksgezondheid) er onderzoek naar laat doen. Ook moet worden bekeken welke maatregelen al zijn getroffen en wat nog meer kan worden gedaan om deze onnodige uitgaven terug te dringen. Volgens VVD'er Anne Mulder wordt 7 tot 10 procent van de gemaakte afspraken niet nagekomen.

Onnodige kosten

Mulder ziet de gestaag stijgende zorgkosten als een groot probleem waar hij maatregelen tegen wil treffen. Het zit hem niet lekker dat de overige premiebetalers opdraaien voor de onnodige kosten die worden veroorzaakt door degenen die zich niet op het afgesproken tijdstip laten zien in het ziekenhuis.

Schippers gaf eerder aan dat ze de kwestie in elk geval met de ziekenhuizen gaat bespreken. Zij vindt wel dat er oog moet blijven voor de mensen die door overmacht een afspraak missen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top