ACTUEEL

Zorgstandaarden krijgen digitaal thuis

Het Coördinatieplatform Zorgstandaarden heeft een speciale website in het leven geroepen voor actuele informatie, nieuws en achtergronden over de ontwikkeling van zorgstandaarden en modules voor chronische ziekten.

In Nederland zijn tal van partijen bezig om de zorg voor mensen met een chronische ziekte te verbeteren. Patiëntenorganisaties en zorgverleners ontwikkelen zorgstandaarden waarin de voorwaarden voor kwalitatief goede zorg zijn vastgelegd. Naast de inhoud van de zorg, beschrijven staan in zulke standaarden ook de organisatie van het zorgproces en de indicatoren voor de kwaliteit beschreven. Zorgstandaarden helpen zo de patiënt om goed op de hoogte te zijn en mede richting te geven aan het zorgproces.

Hausse

Om inzicht te geven in hausse aan standaarden heeft het Coördinatieplatform Zorgstandaarden, met steun van ZonMW,  nu een website ontwikkeld waarop geïnteresseerden een overzicht van bestaande zorgstandaarden en degene die nog in ontwikkeling zijn kunnen terug vinden. De site meldt onder meer wie de standaard heeft ontwikkeld, op welke richtlijnen deze is gebaseerd en of er een patiëntenversie beschikbaar is. Ook de oorspronkelijke documenten en verantwoordelijke organisaties zijn vindbaar op zorgstandaarden.nl. Daarnaast geeft de website informatie over projecten en activiteiten van het Coördinatieplatform, adviezen en rapporten.

Interactief

Het Coördinatieplatform hoopt dat de website betrokken partijen stimuleert om vragen, ervaringen en ideeën met elkaar delen. Naast speciale bijeenkomsten heeft het platform hiertoe ook een LinkedIn-groep Zorgstandaarden in het leven geroepen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top