ACTUEEL

Schippers komt huisartsen tegemoet

Schippers komt huisartsen tegemoet

Met extra geld wil minister Edith Schippers (Volksgezondheid) voorkomen dat patiënten straks vaker naar de spoedeisende hulp van ziekenhuizen gaan, terwijl de hulp goedkoper kan via huisartsenposten. De huisartsen hebben eerder in een slepend conflict met de minister gewaarschuwd dat patiënten vaker naar het ziekenhuis zullen gaan.

Conflict

Het conflict draait om 112 miljoen euro aan te veel gedeclareerde kosten die Schippers bij de huisartsen wil terughalen. Een woordvoerder van de minister bevestigde vrijdag een bericht in De Telegraaf dat de VVD-bewindsvrouw hen een handreiking zal doen tijdens een bijeenkomst van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) in Den Haag.

De spil van de zorg

Schippers beschouwt de huisartsen als "de spil waar de zorg om draait". Daarom maakt ze in 2012 en 2013 extra geld vrij om via een startsubsidie de samenwerking tussen huisartsenposten en de spoedeisende hulp te stimuleren.

Overschrijding moet terug

De minister houdt wel vast aan het terughalen van de overschrijding van 112 miljoen euro, maar zij wil deze operatie minder pijnlijk maken door de lasten over meerdere posten te verdelen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top