ACTUEEL

Focus Cura meest Innovatieve Bedrijf

Focus Cura meest Innovatieve Bedrijf

Zorgonderneming Focus Cura uit Zeist heeft de titel meest Innovatieve Bedrijf van Nederland in de wacht gesleept tijdens de landelijke FD Gazellen Awards voor de 100 snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Maatschappelijke impact

“Wie wil er nu niet langer in eigen huis blijven wonen? De impact van deze onderneming op de zorg is enorm en maatschappelijk zeer relevant!” Zo oordeelde de jury over de winnende organisatie. Bij de beoordeling heeft de jury van de FD Gazellen Awards vooral gekeken naar de maatschappelijke impact, de manier waarop de innovatie ook daadwerkelijk wordt toegepast en leiderschap van de ondernemer. Succesondernemer en jurylid Kees de Jong: “Focus Cura onderscheidt zich doordat het niet alleen innovaties op de tekentafel weet te verzinnen maar ze ook daadwerkelijk in de praktijk weet te brengen. Doorslaggevend voor de jury is dat Focus Cura dankzij haar innovaties de zorg echt verandert. De diensten van Focus Cura dragen zo bij aan de beschikbaarheid voor zorg in de buurt, onmisbaar de komende jaren”.

Gezondheidszorg

In de categorie Innovatie was de gezondheidszorg sterk vertegenwoordigd. Naast Focus Cura waren ook Stichting Buurtzorg en Heart for Health (Cardiologie Centra Nederland) genomineerd.

Focus Cura Zorginnovatie

Focus Cura Zorginnovatie, door Daan Dohmen opgericht in 2004 heeft inmiddels bijna 100 medewerkers en samenwerkingsverbanden met vele thuiszorgorganisaties, verzekeraars en ziekenhuizen. Het ontwikkelt diensten om senioren zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen laten wonen. Naast zorginnovaties in de thuiszorg zet Focus Cura zich in toenemende mate middels eHealth in om ook medische zorg ‘in de buurt te brengen’. Recente voorbeelden zijn hartfalenbewaking en terminale kankerzorg thuis en de samen met medisch specialisten van het UMC St. Radboud ontwikkelde videodienst FaceTalk waarmee via de iPad aan de huisarts en diens patiënt op afstand ondersteuning wordt verleend zodat een ziekenhuisopname wordt voorkomen.

Focus Cura wil met de innovaties direct bijdragen aan de zelfredzaamheid van patiënten en een verlaging van de kosten van zorg, terwijl kwalitatief hoogwaardige zorg ‘in de buurt’ beschikbaar is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top